Voor wie?


De Islamitische Psychologische Praktijk is voor iedereen met psychische klachten die er zelf niet uitkomt. De klachten kunnen variëren van angsten, depressie, somberheid, klachten naar aanleiding van een traumatische gebeurtenis, rouw en verlieservaringen, overspannenheid, vage lichamelijke klachten, dwangmatig handelen of gedachten, problemen met vriendschappen, seksualiteit en opvoeding.

Tijdens een behandeling bij de Islamitische Psychologische Praktijk staat niet één verklaringsmodel voorop. Het draait om u, het geheel van wat u bent. Dat betekent uw welbevinden, uw weg en uw toekomst. Maar dat betekent ook uw diepte, uw grond en uw verhouding tot de Schepper. De mens is geen losstaand, onafhankelijk en zelfstandig individu. We zijn juist lid van een geheel – van meerdere verbanden zelfs – maar dat neemt niet weg dat wij verantwoordelijk zijn voor onszelf. God heeft ons een bijzondere plek gegeven in Zijn Schepping en dat komt met een grote verantwoordelijkheid.

كَلَّا إِنَّ الْإِنسَانَ لَيَطْغَىٰ
أَن رَّآهُ اسْتَغْنَىٰ
إِنَّ إِلَىٰ رَبِّكَ الرُّجْعَىٰ

Nee! Inderdaad. De mens overschrijdt de maat.
Want hij ziet zichzelf onafhankelijk
Inderdaad. Uw terugkeer is tot de Heer.

Soerah al-Alaq ; 6-8

De Islamitische Psychologische Praktijk is voor iedereen. Wij zijn moslims, maar dat wil niet zeggen dat wij uitsluitend voor moslims werken. Juist niet. Omdat wij werken in Naam van Allah de Verhevene zetten wij ons in voor iedereen.

Alle wezens streven naar volkomenheid.